de broeksriem aansnoeren


de broeksriem aansnoeren 1.0

bezuinigen; op de kosten besparen; spaarzamer worden

Algemene voorbeelden


De broekriem zal de komende tien jaar aangehaald moeten worden.' Dat heeft staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open VLD) gezegd tijdens een digitaal gastcollege aan de hogeschool PXL, zo bericht Het Belang van Limburg dinsdag. Uit het rapport van het Monitoringcomité, bestaande uit experts en technici van de federale overheidsdiensten, bleek vorige week dat alle Belgische overheden afstevenen op een begrotingstekort van ruim 36 miljard euro in 2021. Het federale begrotingstekort zal dit jaar op 29 miljard uitkomen.

https://trends.knack.be/economie/beleid/de-bleeker-nog-tien-jaar-de-broekriem-aanhalen/article-news-1712261.html?cookie_check=1628684592,

Het jaar 2021 wordt er eentje in de categorie 'de broekriem aanhalen' voor de gemeente Barneveld. Er ligt nu een sluitende gemeentelijke begroting, maar wel door onder meer enkele heffingen en leges te verhogen, gepland werk uit te stellen en bijna vier miljoen van de spaarbank te halen.

https://www.barneveldsekrant.nl/premium/maatschappelijk/371354/barneveld-haalt-volgend-jaar-de-broekriem-aan,

Het Franse ministerie van Defensie moet de komende jaren de broeksriem aansnoeren. De jaarlijkse vermindering met 20 miljard F.fr. (120 miljard frank) van de uitgaven aan bewapening dreigt hard aan te komen bij de Franse defensie-industrie die goed is voor 50.000 banen.

De Standaard,